top of page

Årets julkalender

En tassvänlig julkalender med Molly och Mirakel!

Idag är det den 1 december och det innebär att årets julkalender har premiär och det får man bara inte missa. Speciellt inte i år, när en liten söt blandrashund vid namn Molly är med tillsammans med välkända skådespelare som Johan Glans och Babben Larsson.

 

Bild på Molly från inspelningen av Julkalendern (privat) samt bild på julkalendern där lucka 16 är extra hundig.

 

Molly, som finns på Instagram har även ett konto tillsammans med sin hundkompis Bubbel och sin matte Emma, har en betydande roll i Julkalendern som sänds på SVT1 vardagar kl 07:15 och 18:45, och på helger kl 08:45 och 18:45 ända fram till jul.

 

I Julkalendern Mirakel får vi följa ingenjörerna Anna-Carin och Vilgot som lyckas skapa ett konstgjort svart hål. När det svarta hålet rymmer och kraschar rakt in på vinden i en gammal herrgård, binds åren 1920 och 2020 samman. Mira som bor i herrgården 2020 och Rakel som bor i samma herrgård 1920 råkar hitta hålet precis samtidigt och deras själar sugs in och byter plats (källa SVT).

Stjärnhunden är med i den officiella trailern för Julkalendern Mirakel.

 

Några bilder från inspelningen av Mirakel. Till höger ser Ni Mollys stand in hund som användes när dem repade och satte ljus/ljud för att Molly inte skulle bli trött på set innan det var dags att spela in (Foto från Matte Emmas blogg).

 

Hunden Molly, eller Lady som hon heter i Julkalendern, lever i herrgården tillsammans med lillmatte Rakel på 1920 talet, och enligt intervjun tidigare idag på TV4 Nyhetsmorgon kommer hon visa upp en alldeles särskild egenskap, nämligen att hon kan prata. Matte Emma säger till TV4 Nyhetsmorgon att Molly lärt sig att mima tack vare beröm och godis i samband med gäspningar som matte uppmuntrat för att sedan kunna klippa på ljud i efterhand.

Molly är (precis som lillsyrran Bubbel) en läraktig tjej som både tävlar och tränar i Rallylydnad, Agility och Freestyle. Kunskaper vi fick se prov på i TV4 studion när matte och hund trollade med tricks som att backa, skälla och spela död. Se hela klippet med Molly här!

 

Molly, som är hälften Malteser och hälften Havanais har haft flera skådespelaruppdrag. Hon har bl.a. varit med i flera reklamfilmer och spelat in en långfilm med premiär 2021 som heter Snälla Kriminella (bild från Matte Emmas blogg)

 

Molly drömmer om en större skådespelarkarriär och har fått kontakt med Hollywood, men tiden får utvisa vad det leder till, och till röda mattan bär Molly gärna en av sina fina matchande klänningar!

Vi önskar Molly stort lycka till med skådespelarkarriären och kommer självklart sitta bänkade framför TV:n nu när julkalendern visas varje morgon.

Mollys 5 favoriter!


Om Ni missat sändningen kan ni se julkalendern på SVT Play !


// Redaktörerna - Karin, Jago och Viggen

Comments


bottom of page