top of page

France Passion

Innehåller reklamlänkar


Drömmer ni också om att bila till Frankrike och besöka vackra vingårdar? Då rekommenderar vi att ni blir medlem i France Passion. "Nätverket" fyllt av privata näringsidkare i Frankrike som erbjuder "friendly and gourmet stopovers" för alla som reser med Husbil eller Campervan (och även för gäster som bor i tält).

Hemsidan som även har ett members area är tydlig och finns på både franska och engelska.


I medlemskapet ingår en guide, en stop-over karta och nytt för år 2020 är även en app (som ni laddar ner här) där man kan söka upp vingårdar, vinmakare, farmers och andra trevliga värdar som erbjuder ställplatser runt om i Frankrike. Medlemskapet kostar bara 30€ per år och gäller fram till april då en ny Guide släpps nästkommande år.

Det tar ca 12 dagar att få hem sin guidebok och sitt medlemskort, där även en stickers till bilen medföljer. Vid betalning för man ett mail med inloggningsuppgifter till appen och webben så man kan börja leta efter trevliga ställplatser längs med sin rutt.


France Passion erbjuder över 2000 ställplatser, och allting är kostnadsfritt. Ställplatserna är av stor variation, och man kan tydligt se i guiden/appen om platsen man ska till erbjuder WC, el, Soptunnor, tömning och vatten. Många av värdarna har egen försäljning på gården av vin, ost och frukt, så vill man visa sin tacksamhet finns alltid möjligheten att köpa med sig något gott som tack!


I Frankrike kan många ha problem med språket, då flera av fransmännen inte pratar särskilt god engelska. Men i guiden/appen står det vilka språk värdarna pratar, så om man känner sig osäker på sin franska kan man göra ett urval även här, annars fungerar "teckenspråk" ofta fint och man kan göra sig förstådd även på ett mindre franskt ordförråd.

Den här skylten ska man leta efter, då har man kommit till rätt plats för sin övernattning.

Här är några av platserna vi slog läger på med hjälp av France Passion appen. MAGISKT!

Vi kommer berätta om resan till Frankrike och alla etapper på vinresan i kommande inlägg!


Om ni vill bli medlem i France Passion klickar ni här

bottom of page