top of page

Höstmys med hund

Innehåller reklamlänkar


Det är en grå oktoberdag och regnet smattrar mot fönstret. Hundarna har krupit ner i sina korgar på köksgolvet och jag börjar drömma mig bort. Ibland är drömmarna närmre än man tror, och bara några knapptryck bort på datorn hittar jag perfekta weekendresmål för husse, matte och hund som bra väntar på att ta emot nya gäster.


Nedan följer ett urval av mina personliga favoriter.


Vill både ni och hunden uppleva lyx så ska ni checka in på centralt belägna Hotell Pigalle i Göteborg. På detta boutiqehotell finns det ett speciellt hundrum där det finns alla tänkbara hundigheter, som exempelvis en snidad säng ala Louis XV, ekologisk hundmat och designer hundkoppel till låns.


Närmaste hundpromenad görs i parken på Olskroksgatan 19 och både middag och drink intas med fördel på hotellet. Om man önskar boka ett hundrum tillkommer 450kr på rumspriset. Bokar gör du här!

 

Bjertorp Slott är ett herrgårdshotell från 1914 beläget i Västra Götaland, 11 mil från Göteborg. Ett stenkast bort från slottet ligger golfbanan Vara Bjertorp GK.  Runtom slottet finns det gott om fina cykel -och promenadvägar, och i den gröna Slottsparken kan man njuta av en nypa frisk luft. Om man har jägarlicens så kan man , beroende på årstid vara med och jaga älg, dovhjort, rådjur och vildsvin med avbrott för lunch mitt på dagen (pris på offert).


Alla 35 hotellrum är nyligen renoverade och smakfullt inredda. Bjertorp erbjuder två hundvänliga hotellrum i den vackra huvudbyggnaden mot ett tillägg om 200kr/natt och hund. Alla rum har utsikt över slottsgården och slottsparken. Ni kan läsa mer om Bjertorps Slott här

 

Häringe slott älskar hundar, och de får vara nästan överallt på slottet och det gäller även i de flesta matsalarna. Det intilliggande naturreservatet är perfekt för långa promenader och hundlek, och under nyår är slottet speciellt eftertraktat då det råder fyrverkeriförbud på hela halvön.


Häringe Slott ligger 25 minuter söder om Stockholm och har 70 hotellrum. Om man vill boka ett rum och ta med sin vovve så är det 300kr i tillägg i standardrum, och 500kr i tillägg i svit eller deluxrum (gäller för två hundar/natt). Man kan boka fina erbjudanden direkt på deras hemsida

 

Mitt i Smålands trädgård, på andra sidan allén, med utsikt över Skirösjön, hittar ni Wallby Säteri. Det här är en oas omgiven av djupa skogar, susande fält och glittrande sjöar. Att komma och bo på Wallby är som att komma hem till mormor, fast med hotellstandard, skriver dem på sin hemsida.


Mitt i Smålands egna trädgård erbjuds en egen röd stuga, mat lagad med stor kärlek med rötterna i den småländska kulturen, stor frukostbuffé och naturen precis runt knuten, och hundar är självklart välkomna.


Om man vill förgylla November med lite brittisk glans kan man borsta av tweedkavajen och vara med i den traditionella Hubertusjakten ledd av Smålands Husarer. Kom som åskådare eller ta med egen häst och delta i jakten på rävsvansen.


 

Nu är det bara att börja planera in nästa minisemester. Har ni några favorithotell i Sverige?

bottom of page