top of page

Hundvänliga hotell och promenadvänliga skogar

Etapp 3 av resan till Frankrike med två hundar, en sambo och en bil.


Vi avslutade dag tre i en ort som ligger ca 50 minuter med bil från Eperney (Champagnes huvudstad) som heter Revigny-sur-Ornain. På Hotell La Maison Forte hade vi bokat ett dubbelrum med hundtillägg för två hundar. Vi hade kommunicerat med hotellets ägare via en hotellbokningssite och fick hämta nycklarna vid ankomst via en nyckelbox utanför hotellets entré då vi kom sent.

När grindarna öppnade sig på det centralt belägna hotellet blev vi förälskade. Ett Större stenhus med två mindre flyglar omringades av en stenmur med en välskött trädgård och grusbelagd parkering. Rummet var inte stort, men det var trivsamt och vi sov alla gott den natten.

På morgonen öste regnet ner, men hundägare som man är var det bara att sätta på sig regnkläderna och gå ut och ta ett varv runt huset. Jag mötte ägarinnan på gårdsplanen och hon sa till mig att det bara var att släppa vovvarna, det var ju inhägnat! Hon hade själv två stycken fina Vorsteh tikar.

I trädgården fanns flera sittgrupper av olika slag och en fin köksträdgård. en fd.vallgrav omfamnade det stora stenhuset och nyfikenheten kring husets historia väcks till liv, undra vad det varit med om, och vilka som bott här, och hur det såg ut!


Regn och rusk gjorde att vi styrde mot distriktet Chablis. Vi använde kartan i mobilen och stannade vid vad som såg ut att vara en stor skog, och varken vi eller hundarna blev besvikna.

En riktig sagoskog med lövverk som sträckte sig ut över stigarna. Vi såg några rådjur 🦌

Mammas gamla oljerock från Barbour funkar i alla väder!

Vi stannade i naturreservatet och fixade en enkel lunch till oss och hundarna!

 

Chablis Chablis Chablis

Vårt mål för dagen var att komma till Chablis tidig eftermiddag för att hitta en ställplats via appen France Passion, men när vi kom fram till det vinhus vi tänkt bo på så var det ingen hemma...vi utforskade ytterligare ett par ställplatser här men vi kände inte för att stå på en parkering utanför stan vid en vinshop när vi reste med hundarna.


Vi hade tänkt njuta av byn och äta en god bit mat på någon av de fina restauranger som

finns här men eftersom att vi är i Frankrike så

var det mesta stängt. Här öppnar restaurangerna sällan tidigare än kl 19:30 och butikerna har ibland öppet mellan 10-12 och 14-18, och ibland inte alls!

Vi hittade vår Ställplats i byn Beine bredvid Chablis, här fanns en del vinmakare, men inte så mycket mer än så. En liten och ganska ”opersonlig” by med mestadels privatbostäder och en mindre kyrka.

Vi hann precis köpa ett par flaskor petit chablis innan de stängde för helgen (Alain Geoffroy)

Det var lite ruggigt ute så vi hade på värmefläkten som går på 12v, men vi glömde sätta på timern så på morgonen, i kraftigt regn, med endast fransktalande husbilsgäster bredvid oss försökte vi lösa en icke startande bil. Lärdom = Extra batteri eller elkabel i batteriladdaren under natten är ett måste om värmefläkten ska vara på🌟

Två trötta vovvar tar kvällen under filtarna i ett regnigt Chablis
Comments


bottom of page