top of page

Hundvänligt i Lindvallen


Restaurang & Hotell Sälfjällstorget Sälen bild på Weimaraner som vill ha en våffla
Vi tipsar om Houndvänliga restauranger & hotell på Sälfjällstorget 🐾

Sälen har aldrig varit mer hundvänligt and We Hound it!


Så med kärlek från oss till er så kommer här vår guide till houndvänliga hotell och restauranger i Lindvallen och vi börjar med Sälfjällstorget.


Saknar du något ställe? Vi fyller på löpande om det kommer fler hundvänliga platser att besöka i fjällparadiset Sälen.


Sälenstugan Orginal

Sälenstugan Orginal är en mysig timmerstuga mitt i Jonasbacken vid Sälfjällstorget i Lindvallen. Du tar dig hit på skidor, till fots eller med bilen. Krögarna Stefan och Marias ambition är att tillsammans med sin personal, alltid servera vällagad mat i kombination med en trevligt sammansatt vinlista, och erbjuda personlig service utöver det vanliga.


Sälenstugan orginal
Sälenstugan Orginal

Det mysiga timmerhuset är inrett i äkta tyroleranda och den öppna brasan värmer gott efter en dag ute i skidbacken. På Sälenstugan Orginal kan ni njuta av lunch, middag och afterski.


"Ja det går fint att ta med vovven till oss. 🐶 För hundens bästa så undvik Afterskin som vi har mellan 15-17 för då är det högljutt med musik och fest. Annars går det fint. Välkommen! 🤗"


Med skidor hittar du hit via Jonasbacken eller Siggebacken. För promenad eller "bilväg" ta sikte mot Curt Ewerts väg 1. Gratis parkering finns nedanför restaurangen!


Alla bilder är från Sälenstugan Originals hemsida eller sociala kanaler https://www.salenstuganoriginal.se


 

Olarsgården & Restaurang Elgen

Olarsgården är ett av Sälens kanske mysigaste hotell med gångavstånd till Sälfjällstorget i Lindvallen. Här erbjuds du inte bara en sovplats, utan kan även koppla av med bastu och god mat medans lugnet infinner sig inom fjällhotellets historiska timmerväggar.


Olarsgården hotell Restaurang Elgen
Olarsgården

Olarsgården hotell har totalt 21 rum hotellrum fördelade i Olarsgårdens 3 olika etapper. Rummen är inredda med genuin fjällinredning som ger en avslappnad och mysig känsla. Här finns rum för alla från enkelrum, familje rum för 4 personer till vårt storrum för 6 personer. På hotellet finns djurtillåtna rum för våra fyrbenta vänner.


På Olarsgården är även vovvarna välkomna in i restaurang Elgen som ligger i samma byggnad. Restaurang Elgen är öppet varje dag året om och har tre olika matsalar och på sommaren även en uteservering; Kalven, Lilla matsalen, Biblioteket och Olarsgårdens trädgård. Här serveras alltifrån frukost, lunch, våfflor och middag.Menyerna är inspirerade av Sälensfjällens råvaror och Svensk tradition. Med inslag av lokala råvaror som Älg från Östfjällets jaktlag, fjällröding eller Olarsgårdens raggmunk med lingon från Sälenfjället.


"Hund är välkommen i alla rum i restaurangen. Å vill man bo så har vi vissa hundrum. Välkommen 🤩 🐕 PS. Ofta är ju hundar mer väluppfostrade än somliga gäster så vi älskar att få hundbesök! *skratt " 😂


Olarsgården ligger på Olarsvägen 20, förbi Sälfjällstorget till höger (om du kommer på Fjällvägen från Gustavsbacken).


Alla bilder är från Olarsgårdens hemsida eller sociala kanaler https://www.olarsgarden.se


 

Fågelboet Mountain Lodge

Fågelboet är en populär våffelstuga, som på kvällen svirar om till en klassisk fondue restaurang, på gården finns även stora fina timmerstugor för uthyrning (dock har jag ej fått bekräftat om det är okej med husdjur i logi-delen).


Fågelboet Mountain Lodge
Fågelboet

Till Våffelstugan och restaurangen Fågelboet är hundar är alltid välkomna i mån av plats. Fågelboet består av två mindre "matsalar", den ena med öppen spis, och den andra en trappa ner med en rymlig soffgrupp och ett par bord för större sällskap.Vi tipsar om skönt soffhäng eller mys framför brasan, där den klassiska dubbelvåfflan med hjortronsylt och lyxvåfflan med räkor är två givna favoriter vid varje Sälenbesök.

Kommer alla hundar såhär väluppfostrade?

Bilder från några av alla våra besök på mysiga Fågelboet.


Fågelboet ligger på Fjällvägen 32, mellan Gustavsbacken och Sälfjällstorget.


Alla bilder som inte är från vårt besök är från Fågelboets hemsida eller sociala kanaler https://fagelboet.se


 

Viktors

Hundvänliga Viktors restaurang, hotell och lounge ligger mittemot Sälfjällstorget.


Viktors hotell, restaurang och lounge
Viktors hotell, restaurang och lounge

Hotell Viktors är ett mindre hotell som erbjuder det lilla extra för sina övernattande gäster. Alla rum är elegant inredda och bjuder på en mix av boutiquehotell och ski lodge.

Det finns 19 hotellrum med totalt 56 bäddar. Rummen är i olika storlekar, från mindre dubbelrum till generösa sviter där några har balkong med en fantastisk utsikt över Lindvallens skidbackar.


Några av hundarna som besökt Viktors genom åren. Bilderna är upplagda av kontona 1) puckenlindberg, 2) katarinasalesjo, 3) emilfranssonse och har blivit taggade på platsen Viktors på Instagram.


Hotellet ligger i direkt anslutning till Restaurang Viktors och Bistron där även hundar är varmt välkomna. På Restaurang Viktors möts man av en ombonad miljö och fokuset på menyn ligger på klassiska rätter med modern twist och nya smakupplevelser. I huset finns även en cocktail- och pianobar och pizza för take Away.


"På Viktors är hundarna välkomna överallt 🥰🥰"

Ni hittar Viktors på Fjällvägen 38.


Alla icke namngivna bilder är från Viktors hemsida eller sociala kanaler https://www.viktorssalen.se


 

Hotel Bügelhof

På Bügelhof möts man av trevlig personal som älskar hundar redan i dörren. På Väggen i hotellobbyn ser man deras förkärlek till vovvar med ett porträtt på hunden i huset.


Hotel Bügelhof
Hotel Bügelhof

Här får hunden vara i alla allmänna utrymmen, loungebaren och restaurang Winter, så länge vi sitter på golvet. Hotellet önskar att man i samband med bokning av hotellrum eller bord på restaurangen meddelar att hunden är med. En kostnad om 500kr / vistelse tillkommer om man ska bo kvar med sin vovve här.


Bilder från vårt besök på Hotel Bügelhof och Winter Lounge. Vattenskålen kom den trevliga bartendern ut med till vårt bord.


Vi besökte Winter lounge 1 trappa upp och hade en riktigt trevlig kväll med goda drinkar i en härlig miljö. Sköna möbler och lugn och behaglig ljudnivå. Vovvarna slog sig ner på den sköna mattan under soffgruppen och sov sig igenom hela vistelsen. Bartendern kom med en egen vattenskål till grabbarna vilket uppskattades.


”Hundar är välkomna i restaurangen, loungen och hotellet. Så länge de sitter eller ligger på golvet. Vi har även köttbullar till hunden på menyn. Och varje hund får en skål med vatten” 🐶


Hotel Bügelhof hittar ni på Sälfjällstorget 1, precis  ovanför sälfjällstorget vid skidbacken. Restaurangen ligger i hotellet på markplan och loungen en trappa upp.


Alla bilder som inte är från vårt besök är från Hotel Bügelhofs hemsida eller sociala kanaler https://hotelbugelhof.se


 

Pinchos

På Pinchos på Sälfjällstorget kan du njuta av smårätter från hela världens kök och färgglada drinkar i en härlig miljö. Ta med din hund dit, den är lika välkommen som vännerna och familjen. Ladda ner deras app för att upptäcka menyn och göra dina beställningar på plats.Pinchos sälen (foto Hound People)
Pinchos sälen (foto Hound People)

”Hundar är gärna välkomna, däremot finns ingen hundmeny. Vatten kan såklart alltid ordnas 🥰 Dock är det alltid jättebra att nämna i sin bokning att man tar med sig hund och kanske även nämna storlek på den, så att de kan tänka till om detta när de placerar er i restaurangen 🤗”Vi har inte ätit på Pinchos i Sälen själva, men vi har hört av flera andra hundägare att det är en väldigt hundvänlig restaurang. Pinchos i Sälen har även en uteservering som är öppen delar av året.


Ni hittar Pinchos en (lång) trappa upp på adressen Sälfjällstorget 5.


Alla icke namngivna bilder är från Pinchos hemsida eller sociala kanaler https://www.pinchos.se/restaurant/se-salen-salfjallstorget


 

Harrys i Sälen

Harrys är den lokala mötesplatsen med två restauranger, en mitt på Sälfjällstorget, och en i Tandådalen, båda där det är enkelt att titta förbi på något gott att äta eller dricka till lunch eller middag. Här serveras vällagade klassiska rätter, många med svenska smaker.


Harrys Lindvallen
Harrys Lindvallen

"Hundar är hjärtligt välkomna att besöka Harrys restauranger tillsammans med matte & husse. Här får vovven vara med under förutsättning att vovven kan vara still och lugn. När ni bokar bord, så skriv gärna det i meddelande raden 🐶✨

Hound People har besökt Harrys som har två restauranger i Sälen, en på Sälfjällstorget och en i Tandådalen. Vovvarna får vara med inne i restaurangen och vi kände oss inte i vägen för personalen.  Vi bokade bord i förväg och meddelade att vi hade två stora hundar med oss. Alla Harrys i Sälen är hundvänliga, men tänk på att det kan bli lite stökigt på småtimmarna med livemusik / DJ.


Bilder från vårt besök på Harrys. Vi fick ett stort runt bord med mycket plats längst i in restaurangen i Tandådalen.


Harrys i Lindvallen hittar ni på Sälfjällstorget 3, markplan. @harrys Tandådalen ligger precis ovanför Tandådalstorget. (Ski in / Ski out)Alla icke namngivna bilder är från Harrys Lindvallen och Harrys Tandådalens hemsida eller sociala kanaler https://www.harrys.se/restauranger/lindvallen/


 

Matsalen

Matsalen är det senaste tillskottet bland restaurangerna i Sälenfjällen och ligger i "Salen Vision" mittemot Sälfjällstorget.


Matsalen Salen Vision
Matsalen Salen Vision

Det är ett crêperie & bistro med fokus på lokalproducerad mat & dryck med ett koncept signerat Paul Svensson, och matsalens krögare är Fredrik Wennerström. På markplan ligger restaurangen och en trappa upp hittar ni barhyllan med sin stora veranda som erbjuder fin utsikt över torget och backen.


Matsalen har även en anslutande gårdsbutik som är under uppbyggnad om man vill köpa mes sig något hem!


"Hej! Här får vovvar komma😄👍🏻"Matsalen ligger inne i Salen Vision på Fjällvägen 40, mittemot Sälfjällstorget.


Alla icke namngivna bilder är från Matsalens eller sociala kanaler https://www.matsalen.nu


Salen Vision är ett initiativ av Sälenbon och entreprenören Tomas Kaiser där hållbar utveckling står i fokus. En plats där framtidens gastronomi, kultur och innovationer ryms under samma tak. Läs mer om Salen --> https://salenvision.com


 

We Hound it!

 

För att boka logi eller bord kontaktar ni respektive hotell / restaurang. Aktuella kontaktuppgifter hittar ni enklast via deras egna hemsidor, länkade i inlägget.


Tänk på att vissa boenden tar ut en extra avgift för hundar i samband med övernattning och har begränsat antal rum där hundar får sova kvar.


På återhörande från redaktörerna på Hound People - Karin, Jago & Viggen
Comments


bottom of page