top of page

Nu lanseras svensktillverkade veganska koppel och halsband till hund i kork

Det svenska hundvarumärket Frankie’s är hittills mest kända för sitt veganska, ekologiska och glutenfria hundgodis. Nu lanserar de en helt ny vegansk kollektion koppel och halsband tillverkad i naturmaterialet kork. Genom att sprida kunskap om hållbarhet och miljö via sina produkter hoppas Frankie’s grundare Josefine Andersson och Joakim Lindberg kunna inspirera fler svenska hundföretag att göra detsamma.

Frankie’s kollektion av halsband och koppel i kork finns i två färger, svart och natur. Produkterna är tillverkade av naturlig kork med tunt foder av bomull och polyester för ökad hållbarhet. Då kork är ett lätt material passar det också bra för de allra minsta hundarna. De svarta produkterna har svarta detaljer och de naturfärgade i silver. Detaljerna består av solid zink och stål. Halsbandet finns i fyra olika storlekar och kopplet i två storlekar för att passa alla.

– När vi tog fram våra halsband och koppel handlade det mycket om vad vi själva ville sätta på våra hundar. Att designa accessoarer till hundar var helt nytt för oss men det liknar att designa accessoarer till människor. Som silversmed och smyckeskonstnär var det väldigt kul att få jobba med den typen av hantverk igen efter ett år av att designa och baka hundgodis. Det tog månader av mycket testande för att få fram exakt det uttrycket vi ville ha, berättar Josefine.

All kork i Frankie's halsband och koppel kommer från Portugals korkekskogar. Framställningen av korken sker utan animaliska produkter vilket gör hela kollektionen 100% vegansk. Korken i de svarta produkterna färgas med miljövänlig vattenbaserad färg i UV printer utan lösningsmedel, på så sätt används all färg utan spill. De naturfärgade produkterna i kollektionen är naturligt ofärgade.


– Kork är ett av världens bästa naturmaterial. Det är ett av få material vi människor kan använda där ”ju mer vi använder desto bättre” är i stor utsträckning är möjligt att tillämpa. Korkekskogarna är som stora naturreservat med en biologiska mångfald som är bland de rikaste i världen. Skogarna är hem åt miljoner djur, bland annat flera utrotningshotade arter. När vi använder kork ser vi till att de uråldriga ekskogarna bevaras, fortsätter Josefine.

En korkek inom korkproduktion kan bli upp till 200 år gammal och skördas för hand av skickliga hantverkare vart nionde år utan att skada trädet. Kork är barken från korkekar som växer naturligt utan bekämpningsmedel i för övrigt orörda skogar.


– Hos vår portugisiska leverantör sker all produktion av kork utan medel som orsakar skada på miljö och hälsa. Korken skickas till Bollnäs där den sys upp av vår sömmerska, sen konstruerar och slutför Josefine de färdiga halsbanden och kopplen i vår studio i Malmö. Tillverkningen sker med full koll på hela produktionskedjan, säger Joakim.Frankie’s halsband och koppel i kork är naturligt vattenavvisande, smutståliga och slitstarka. Priset för halsbanden är 320-900 SEK och kopplen 400-990 SEK. Kollektionen finns idag att köpa på hemsidan samt exklusivt i butiken Green Laces i Stockholm. Frankie's veganska hundgodis säljs också via hemsidan samt hos utvalda återförsäljare runt om i landet.


Frankie's veganska hundgodis säljs också via hemsidan samt hos utvalda återförsäljare runt om i landet.


 

Vilka är Frankie’s? Frankie's grundades 2019 och består av Josefine som designar, bakar hundgodis, tillverkar hundhalsband och koppel, Joakim som ansvarar för kommunikation och ekonomi, och hundarna Sickan, Hilda och Frankie som är grundbulten i företaget. Allt började när Frankie redan som valp hade stora magproblem och behövde ett hundgodis som var skonsamt mot magen. Då de inte lyckades hitta ett bra alternativ som var snällt mot både djur och natur bestämde sig Josefine för att baka eget hundgodis. Efter några veckor på ny diet var Frankies magproblem borta och de bestämde sig för att börja tillverka eget glutenfritt, veganskt och ekologiskt hundgodis och göra det tillgängligt för hundar över hela Sverige. Sedan dess har de lanserat sju olika smaker, allt från minipizzor till kanelbullar och ‘vofflor’ via sin webbshop och har numera ett flertal utvalda återförsäljare.

– Vi gör Frankie's för att det är väldigt roligt och hoppas även kunna inspirera fler företag i hundbranschen att göra produkter till hundar som inte bara är fina och roliga utan också mer etiskt producerade så att konkurrensen inom veganska och hållbara produkter till hundar ökar. Det finns idag ett gäng fantastiska företag i Sverige som jobbar för att erbjuda ett bättre och snällare sortiment till hundar, men det finns gott om plats för fler, säger Josefine.

Redaktörens spaning: Just nu får ni 20% rabatt på Frankie's nya sortiment i kork på deras hemsida. Ange kod Frankie20 i kassan!Detta är en pressrelease från Frankie's.

Presskontakt Louisa Ernestam

コメント


bottom of page