top of page

Truten Snuten - årets fyrbenta kalenderhund är en Bostonterrier.


Bilden är ett montage. Foto: SVTPLAY och @Swebostons

En hederlig jul med Knyckertz

Årets Julkalender "En Hederlig jul med Knyckertz" kan knappats gått någon förbi såhär dagen för dopparedagen. Vi har nosat upp seriens mest framstående skådespelare, eller en av två om man ska vara riktigt noggrann. För Bostonterriern "Snuten" i julkalendern spelades inte av mindre än två olika hundar och vi har pratat med en av dem!

Ser ni någon skillnad på Snuten nr1 och Snuten nr2

Truten Snuten! Här med familjen Knyckertz.

Vi blev nyfikna på hunden bakom Snuten och ställde några frågor till Aslan och hans matte som går under namnet @Swebostons på instagram.Hur fick du nos om uppdraget som Snuten i julkalendern "En Hederlig jul med Knyckertz" ?

I början av februari fick jag ett DM på vår instagram @Swebostons där det stod att de sökte en Bostonterrier till årets julkalender och att de ville se mer utav Aslan....vad hände sen då?

Aslans matte Edwina skickade över några bilder och videos på Aslan till produktionen som skrev direkt att de ville träffas över en intervju.


Intervju i SVT-huset!

Vi blev inbjudna till Filmhuset för intervju med teamet och under intervjun visade de hur studion såg ut och Aslan fick titta på all rekvisita. Sen tog regissören med sig Aslan på en promenad i studion för att se om han kunde vara med främlingar. "Han har noll separationsångest så det var inga som helst problem, säger matte!"


Intervjun gick bra och det var i stort sett redan klart att det var Aslan som fick rollen men de behövde kolla med resten av produktionen innan de sa ja. Alla tyckte om Aslans uttryck och ögon, så samma kväll ringde de till oss och berättade att Aslan hade fått rollen som Snuten - så roligt säger matte!
Foto: Jonas Ekströmer/TT

När började ni spela in?

Allting var lite i sista minuten så ungefär två dagar senare, i februari 2021, var det redan dags för första inspelningsdagen. Innan inspelningen gick vi igenom en veterinärbesiktning som fick tummen upp. Aslan spelar Snuten i alla inomhusscener som spelades in i Filmhuset i Stockholm och det var riktigt häftigt att se hur studion såg ut med all rekvisita samt att träffa alla i familjen Knyckertz säger matte Edwina.


Kan säga att det inte gick någon nöd på Aslan när han fick gosa med alla i produktionen och fick en massa godsaker!

Aslan med julfin fluga. Bild Privat.

Hur kunde en inspelningsdag se ut?

En inspelningsdag för oss kunde se lite olika ut. Vi började ofta runt kl 8:30 och rundade av kl 16:00. Det var vid något tillfälle det drog ut på tiden och då var vi båda väldigt trötta. Beroende på hur många omtagningar det blev kunde en scen ta alltifrån 10 - 40 minuter att spela in, men för det mesta var det en del tid att döda mellan scenerna. Då passade vi på att promenera ute på Gärdet i Stockholm eller så fick Aslan sova i sin lounge där vi höll till under rasterna.


Hur bekantade sig Aslan med de övriga skådespelarna?

Det var även under rasterna Aslan fick bekanta sig med skådespelarna för då behövde han inte hälsa på dem varje gång inför de olika scenerna. När det var dags att spela in en scen gick de igenom manuset med mig och visade sen vart Aslan skulle vara, samt göra för något.

Snuten i familjen Knyckertz kökssoffa

Vad var ditt bästa trix för att få Aslan att gå in i rollen som Snuten och följa manus?

Självklart stod jag redo med hans favoritleksak och köttbullar som var hans belöning efter varje tagning, säger Matte.


Jag som matte är otroligt stolt över Aslan och hans prestation som han gjorde under inspelningen då vi ibland inte hann träna på vissa saker då allting var i sista minuten!

Fick Aslan lön?

Ja, hans valpar behöver inte vara oroliga för deras arv så att säga ;)

Nej men, skämt å sido - vi fick en rimlig ersättning för de timmar vi la ner, och vi gjorde det verkligen inte för pengarnas skull, det var en rolig grej!


Bästa minnet från inspelningen?

Det måste vara från första inspelningsdagen när vi skulle filma scenen där Aslan får pappret kastat på sig. Tror det var vid första tagningen han tog pappret och drog världens löp därifrån. Han levde livet och sprang runt i hela studion med pappret i munnen.


Se der färdiga klippet från när Aslan tuggar på papper här:
Julkalendern 2021: En hederlig jul med Knyckertz

Familjen Knyckertz är en stolt bovfamilj sedan generationer och nu lackar det mot jul. Just den här julen finns en chans att hela familjen ska få fira jul tillsammans, om ingen hittar på något dumt och åker in i finkan förstås. När en stor och ovärderlig julstjärna ska ställas ut i domkyrkan blir Ture nervös: Hur ska mamma Fia och pappa Bove kunna hålla fingrarna i styr så här dagarna före jul? I rollerna: David Sundin, Gizem Erdogan, Axel Adelöw och Paloma Grandin + Aslan (red. anmärkning)

Text: Karin Forsgren - HoundPeople
Comments


bottom of page