top of page

Vi snackar hundbäddar

En hållbar hundbädd - hur svårt kan det va?

Erkänn, ni känner igen problemet med en hund som hellre bäddar sönder hundbädden än ligger i den, eller en hund som sliter alla täcken och filtar i stycken..bara för att ligga skönt i sängen!

Viggen visar hur man bäddar... say no more!

 

I vår familj har vi två ganska stora hundar av rasen Weimaraner och vi bor i ett ganska litet hus på landet. Hos oss sover hundarna i sovrummet, i vardagsrummet, i köket - i säng, i soffa och i fåtölj, - ja dom har sin plats precis överallt - men trots detta så är varenda rum belamrat med hundbäddar och hur många hundbäddar har inte passerat det här hemmet genom åren?

Då kan man fråga sig varför vi har så många olika hundbäddar och

varför vi har lagt ut flera tusentals kronor på inköp av nya hundbäddar var och varannan månad de senaste tio åren.

 

Fyrkantiga hundbäddar, runda hundbäddar, rutiga hundbäddar, enfärgade hundbäddar, dyra hundbäddar, billiga hundbäddar, ergonomiska hundbäddar, tvättbara hundbäddar…you name it - vi har haft alla typer av hundbäddar och det är bara ett fåtal som klarar av en trött Weimaraner på närmare 40 kg vid namn Viggen.

Dyr eller billig - rund eller fyrkantig ..... ingen hundbädd har klarat av Weimaranertestet till 100% hittills.

 

Bia bädden


Svensktillverkade BIA bädden är en favorit hos Viggen. En funktionell och ergonomisk hundbädd som går att ha både inomhus och utomhus vilket är ett stort plus - men den kräver en filt för bästa komfort, vad ska man annars bädda i?
Bia bädden har blivit en svensk klassiker. Tack vare sin oslagbara komfort och snygga design är den hundarnas favorit. Det skadar knappast att vår hundbädd även passar in i hemmet med sin enhelhet. Tillsammans med fina överdrag i många olika färger kan den matchas med alla typer av inredning - www.biabed.comNackdelen med Bia bädden, förutom att man måste komplettera med en filt (filt = trasig inom tre minuter), är att den är lite svårplacerad i vårt hem och ganska "klumpig" , sen tycker jag inte att den är speciellt snygg.
 

Barbour

Så här glad var matte (jag) när jag hittade den otroligt fina hundbädden från Barbour.

...och så här förvånad blev Viggen när han insåg att han hade fått en hundbädd han knappt fick plats i ;)

Trots att vi köpte den största Barbourbädden så var den något för liten för Viggen, och dessvärre bäddade han sönder den efter ungefär första ögonkastet.


Bäddens fördel är utseendet, den höga kanten och den vaxade utsidan. Bäddens nackdel är det tunna fodrade tyget och tyget på dynan som inte tål någonting, den är heller inte tvättbar och kudden är fylld med "bomullsfluff". Dessutom är hundbäddens botten av ett väldigt känsligt tyg.


Synd på en så galet snygg hundbädd - och förhållandevis dyr, den borde hålla bättre kvalitet!

Barbourbädden är riktigt snygg och bekväm - så har ni inte en hund som bäddar sönder så mycket kan ni kika på den här!

 

Viggen tipsar


Viggens teknik på att bädda sönder hundbäddar är väl beprövad under snart 10 års tid.

Här kommer hans bästa tips till alla hundar där ute som vill göra livet surt för matte eller husse!


 

Finns det andra hundar som förstör hundbäddar?


Vi har gjort lite research och det verkar inte finnas någon direkt koppling till ras - alla hundar har en fantastiska förmåga att förstöra just hundbäddar.

Kolla in instagram-hundarnas hundbäddsmasaker ovan.

 

Vilken hundbädd är då bäst för Viggen?

Jag kan inte svara för vilken hundbädd som är bäst för er, men jag kan berätta om ett inköp jag är otroligt nöjd över.Jag hade fått tips om att kika på en sk. Cave Bed till Viggen (och Jago vår andra hund som älskar att ligga under täcket).


Eftersom att Instagram är min bästa vän när det kommer till att få houndig inspiration så började jag att söka där efter olika varumärken och återförsäljare.


Till slut sprang jag på Collared Creatures, ett Brittiskt märke som startades 2014. De skriver att en passion ledde till en annan och innan de visste ordet av frågade familj, vänner och andra personer i deras närhet om deras egentillverkade hundhalsband och koppel fanns till försäljning och idag finns deras klassiker Cave beds och Drying Coats i sortimentet liksom flertalet andra produkter.

På deras hemsida finns lyxiga hundbäddar som tillverkas i högkvalitativa, moderna och lyxiga tyger. Bäddarna finns i flertalet färkombinationer, modeller och storlekar.

We started making luxury dog beds by designing The Dog Cave Bed. We soon realised not all dogs used their beds in the same way – many dogs needed a particular style and shape of dog bed to help them feel cosy, safe and secure.

Collared Creatures har flera typer av hundbäddar i fyra olika storlekar.

- Dog Cave bäddar för hundar som gillar att ligga och mysa.

- Snuggles/säckbäddar för hundar som gillar att gosa in sig i "ett bo".

- Cocoon bädden för stressade hundar som behöver en stabil plats

- Dounut bädden får hundar som älskar att rulla ihop sig och snooza


Det som avgjorde att jag tillslut köpte en hundbädd från Collared Creatures var förutom ett gott bemötande via kundtjänsten - den fina kvalitén, tillgången på olika färger och storlekar, samt möjligheten att köpa till nya innerkuddar till bädden.


Mitt val föll på den otroligt snygga hundbädden "Green Tweed Classic Comfort Cocoon"

En perfekt bädd för hundar som snugglar, bäddar, smyger upp i sängen eller kapar soffan.


Så här skriver Collared Creatures om bädden

Cocoon Cave Bed är känd för sin tjocka rörformade kudde som ramar in själva bädden. Den är tillverkad av högkvalitativa handplockade tyger, yttertyg är en grön Tweed-ullmix som skapar den slitstarka huvan som har ett mjukt teddyfoder. Det är en mjuk bädd som är gjord för att hålla och är tillverkad i sk. Oxford-tyg som är hållbart och vattentåligt. Bädden kommer med en generös fjäderlindad polyesterkudde med cederflis i för att hålla kudden fräsch.


Yttre klädsel: ull - polyesterblandning

Inre klädsel: Dubbelsidig Sherpa fleece

Fyllning: Tjock vadderad kudde

Tvättbar klädsel


Storleksguide:

Small 50cm - passar de allra minsta raserna (upp till ca 7kg)

Medium 85 cm - Jack russel, Shih Tzu, Tax, Yorkshire terrier (upp till ca 12 kg)

Large 98 cm - Beagel, Mindre vizsla , Spaniels, Whippets, Staffordshire Bullterriers, mindre Vorsthe (upp till ca 28 kg)

Extra large - Större Weimaraner, Vizsla, Vorsteh och Schäfer, Greyhound, Rhodesian Ridgeback, eller för två mindre hundar som delar bädd (+28 kg)

 

Jag kollade över storlekarna på hemsidan och läste deras rekommendation, en XL för en stor Weimaraner - det blir perfekt tänkte jag!


När jag fick hem paketet några dagar senare fick jag dock en mindre chock, paketet var större än jag trodde!


På bilden ovan ser ni Viggen (en stor Weimaraner) och Oskar (en normal stor husse) och det ser ganska bekvämt ut om jag får säga det själv... (Husse är inte så nöjd med den här bilden men det skiter matte i :P ) ...och med det sagt så kanske ni inte behöver köpa den allra största bädden då de är så otroligt generöst tilltagna.

 

Efter ca en månads användning av hundbädden sedan inköp kan jag bara säga - wow, vilken otrolig kvalitet! Tyget är slitstarkt och ser precis ut som på bilderna, bädden är enorm, den är fluffig och hundarna bara älskar att ligga och sova i den.


Även om Viggen bäddar ibland så har den (än så länge) inte gått sönder någonstans. Viggen och Jago ligger till och med i den tillsammans ibland - och det hör inte till vanligheten.

Cocoon Cave bädden från Collared Creatures är ett inköp både jag och hundarna uppskattar!


Vill ni också shoppa Brittisk kvalitet? In på deras hemsida och använd koden HOUNDPEOPLE10 så får ni en liten rabatt på ert köp! (obs detta är inte ett betalt samarbete).Hoppas ni kommer tycka om deras produkter lika mycket som vi. Om ni köper hem någon hundbädd därifrån, tagga gärna #houndpeople och #wehoundit om ni lägger upp en bild på instagram så vi kan följa er :)

// Redaktörerna Karin, Jago och Viggen (och ja ni ser rätt - viggen har snott en grytvante)

Comments


bottom of page